cropped-cropped-cropped-cropped-Tijd-voor-Winst-Logo-compleet-Geel-png-1.png

Dat wat ze je niet vertellen over de bankrekening van de groeiende praktijk

Als je al aan het groeien bent als coach of therapeut, dan weet je dat grip krijgen op je zakelijke bankrekening een behoorlijke uitdaging is.

Dus ben je gaan zoeken. En ben je misschien op een blog van een businesscoach beland die je een oefening geeft om vanuit een ander perspectief naar geld te kijken.

En waarschijnlijk heb je je verdiept in boekhoudsoftware met dashboards die jou meer inzicht in je financiën beloven. Of nog erger, houd je een draak van een bestand bij in Excel.

En waarschijnlijk dacht je, ik ben er klaar mee. Ik besteed dit uit aan een boekhouder of accountant, want dan krijg ik het inzicht en de feedback en ervaar ik meer rust bij het idee dat het gewoon klopt.

Maar als je nu terugkijkt zie je dat er werkelijk niks is veranderd in de mate waarin jij gedoe ervaart met geld.

Maar hoe kan dat nou?

Je hebt, wel of niet in samenwerking met een boekhouder, je zaken op orde en nog weet je niet wat dat in het hier en nu betekend voor jouw praktijk en jouw bankrekening.

En daar gaat het mis. Je wilt het wel begrijpen, maar het is veel te ingewikkeld. En op het moment dat jij geld voor je sessies vraagt of geld uitgeeft dan duik jij niet in de boekhouding of in die ene oefening van de zoveelste coach. Je bent namelijk geen rationeel wezen, maar een emotioneel wezen. En omdat je een emotioneel wezen bent, ben je 1. ingesteld op groei en geef je 2. te veel geld uit als je groeit of bij het idee alleen al dat je groeit.

En zowel de businesscoach als de boekhouder zijn niet opgeleid voor het daadwerkelijk winstgevend krijgen van je onderneming. Met het boekhoudsysteem kun je bijvoorbeeld alle facetten van je bedrijf in kaart brengen: de winst- en verliesrekening en de balans. En het is perfect om te meten of je strategie klopt. Maar ze gaan er vanuit dat je een robot bent. En dat je gewoon een knop omzet die je richting die financiële overvloed stuurt.

Jij en ik weten wel beter.

Daarom moet de informatie die jij ontvangt ten eerste zo simpel zijn dat een 12-jarige het snapt. En ten tweede moet de methode rekening houden met het feit dat je een emotioneel wezen bent. Die vooral geld en winst wil inzetten als hulpmiddel voor meer dagelijks genieten in plaats van (nog) meer gedoe.

Dit is waarom ik werk met een systeem dat levenslang vóór jou en jouw groei werkt. En ik altijd ga voor op een eenvoudige manier voorgang geven aan winst en voldoening binnen je werk.

Snak jij ook naar eenvoud?

En dat het helder is waar jij nu financieel staat?

En vooral: op een leuke en gezonde manier bezig zijn met winst?

Geschreven door Kelly de Groen

Download nu de GRATIS (gewoon lekker op zijn Hollands ;)) checklist die je inkomen laat kloppen!

En gun jezelf die frisse blik!

Tijd voor Winst draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders